Herstelling bij Velo - Foto Truihanoulle.be

Onderhoud en herstel

De schoolfietsen van VOS vragen weinig onderhoud. Geen loshangende kabels, een terugtraprem, een stevig kader en kwaliteitsvolle materialen zorgen ervoor dat onderhoud en herstellingen beperkt blijven. Dat betekent natuurlijk niet dat de fietsen geen zorg vragen. Niets is fijner dan fietsen op een goed onderhouden fiets.

Scholen die de schoolfietsen van VOS aanschaffen, krijgen meteen ook overzichtelijke informatie over het onderhoud en de basisherstellingen van de fietsen aan de hand van geïllustreerde fiches en filmpjes. Het onderhoud van de fietsen kan zelfs deel gaan uitmaken van de lessen technologie. Het is ook mogelijk om een fietsherstelcursus aan te vragen of te organiseren. Hiervoor vragen we een bijdrage van 150 euro en een kilometerkost van 1 euro per kilometer. In een tijdsbestek van 2,5 uur leren de deelnemers een aantal handelingen op het vlak van onderhoud en herstellingen. Het aanbod kan op vraag van de school aangepast worden.   

Tot slot kan je opteren om het onderhoud en herstel van de schoolfietsen uit te besteden. Fiets&Werk beschikt over een ruim netwerk van 17 sociale fietsondernemingen met
45 fietspunten in Vlaanderen en Brussel. Zo is er steeds een oplossing op maat, dicht bij huis.